Herfinanciering installatiebedrijf

HAVENDIJK heeft de directie van een middelgroot installateurs bedrijf (ca. 75 werknemers) in 2015 begeleid bij de totale herfinanciering. De onderneming heeft meerdere vestigingen in Nederland en richt zich op de productie, verkoop, onderhoud en reparatie van ventilatiesystemen, airco’s en warmtepompsystemen.

Naast de herfinanciering van het eigen en verhuurd onroerend goed betrof het hier de herfinanciering van de werkkapitaalfaciliteit en een leasefaciliteit voor het wagenpark.

Na een grondige analyse van de onderneming (zowel op financieel vlak, als structuur, strategie en optimale financieringsopzet) zijn een tweetal banken benaderd. Door het opgestelde financieringsmemorandum gaven beide banken aan de onderneming graag te financieren waarna door beiden een uncommitted termsheet is uitgebracht. Op basis van de voorwaarden en condities van de termsheet is de selectie gemaakt. Met de geselecteerde bank zijn de verdere gesprekken gevoerd waarna een passende offerte door de bank is opgesteld.

De huidige financier is geïnformeerd dat cliënt ging overstappen naar een andere bank waarbij zowel het traject naar de nieuwe bank als ook de afwikkeling bij de bestaande bank door HAVENDIJK is begeleid waardoor de overstap probleemloos is verlopen.

 

COPYRIGHT 2019: HAVENDIJK B.V. | WEBSITE DOOR: HEERS