Borgstelling BMKB

Borgstelling BMKB. Verruim uw kansen op financiering

Borgstelling BMKB: Bij de BMKB staat de overheid borg voor bedrijfsfinanciering. Banken geven eerder een lening als de overheid voor een deel garant staat.
Met het borgstellingskrediet (BMKB) staat het ministerie van Economische Zaken voor een deel garant voor bedrijven die een lening willen afsluiten, maar de bank niet genoeg zekerheid kunnen bieden (‘onderpand’, zoals gebouwen of machines). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling.

Wie kan BMKB aanvragen?
De BMKB borgstellingsregeling is bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 werknemers met een jaaromzet tot € 50 miljoen óf een balanstotaal tot € 43 miljoen. Bij ‘Kom ik in aanmerking’ leest u meer over de voorwaarden. Doe de mkb-toets om te zien of u een mkb-ondernemer bent.
U vraagt de BMKB garantieregeling niet zelf aan, dit gebeurt via uw bank. HAVENDIJK weet als geen ander hoe een financiering voor te bereiden.

Borgstelling BMKB extra gunstige voorwaarden

Tijdelijke verruiming BMKB
Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) is verruimd tot en met 31 december 2018. Voor bestaande bedrijven is er tot een kredietbehoefte van € 266.667 de mogelijkheid om driekwart te financieren met BMKB-krediet, anders ligt de grens op maximaal de helft van de kredietverstrekking. Verder is het maximum van het BMKB-krediet tijdelijk verhoogd van € 1 miljoen naar € 1,5 miljoen. Op het BMKB-krediet is een overheidsborgstelling van 90% van toepassing.

Borgstelling BMKB vergroot uw kansen op een lening

Bent u een startende onderneming of wilt u uitbreiden of innoveren? En komt uw bedrijf niet in aanmerking voor een andere zakelijke lening? Met het Borgstellingskrediet vergroot u de kans om de volledige financiering te krijgen waar u behoefte aan heeft.

Lenen met staatsgarantie
Door te lenen met staatsgarantie, kunnen gezonde bedrijven ook in moeilijke tijden hun onderneming laten groeien. Bij het Borgstellingskrediet staat de overheid namelijk garant voor 45% tot 80% van het bedrag dat u leent. Door deze zekerheid van de staat betaalt u ook nog eens minder rente.

COPYRIGHT 2019: HAVENDIJK B.V. | WEBSITE DOOR: HEERS