Strategisch Advies

Strategisch Advies: Waar wilt u over drie jaar staan met uw onderneming?

Waar wilt u over drie jaar staan met uw onderneming en hoe gaat u dat bereiken? De vragen zijn eenvoudig te stellen, de beantwoording is echter moeilijk. Zeker als u dat in uw eentje moet doen. U zult een ervaren sparringpartner met de juiste financiële kennis goed kunnen gebruiken. Een sparringpartner die niet alleen met u meedenkt maar ook de voortgang in de gaten houdt. En die niet bang is om u te confronteren met de verschillen tussen de financiële doelstellingen en de werkelijkheid. Een sparringpartner bovendien die u helpt bij het invoeren van de noodzakelijke stappen. U kunt kiezen hoe vaak u van onze dienstverlening gebruik wil make. In eerste instantie is het contact vaak intensief om samen een duidelijk strategie te bepalen en de strategie ook in alle bedrijfsonderdelen te implementeren. In een latere fase kan de frequentie afnemen.

Strategisch Advies: Onze aanpak bij financieel strategisch advies kent de volgende stappen:

  1. Een analyse van de sterke en zwakke punten van de huidige organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de financiële administratie, de financiële situatie maar ook de structuur van de organisatie en de producten/diensten van uw bedrijf.
  2. Een analyse van de kansen en bedreigingen die de markt biedt. Denk hierbij aan concurrerende producten/diensten, aan nieuwe concurrenten, aan andere ontwikkelingen op uw markt enzovoort.
  3. Op basis van de analyses van punt 1 en 2 stellen we de (financiële) doelstellingen van over drie jaar vast en hoe  u die gaat bereiken. Met daarbij ook de juiste tussentijdse doelstellingen.
  4. Een plan alleen is natuurlijk niet voldoende. Dus adviseren en helpen wij u ook bij de invoering van het strategisch plan in uw organisatie.

Wilt u precies weten wat onze persoonlijke en onafhankelijke aanpak voor u kan betekenen? Mail naar info@havendijk.nl en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

COPYRIGHT 2019: HAVENDIJK B.V. | WEBSITE DOOR: HEERS