Blog

nieuw: de achtergestelde converteerbare lening

Waarom introduceert Geldvoorelkaar.nl de achtergestelde converteerbare lening?

Onze missie is om positief bij te dragen aan de financierbaarheid van (MKB) Nederland. Met de introductie van de achtergestelde converteerbare lening vergroten we de opties voor zowel investeerders als ondernemers.

Martijn van Schelven (directeur Geldvoorelkaar.nl): “Wij introduceren dit product om funding van innovatieve en snelgroeiende ondernemingen in Nederland mogelijk te maken. Kenmerk van deze ondernemingen is dat ze veel groeipotentieel hebben maar kapitaal tekort komen om de groei daadwerkelijk te realiseren. Juist het kapitaal om de (eerste) groeispurt te realiseren is in de huidige financieringsmarkt moeilijk te verkrijgen. Crowdfunding via een achtergestelde converteerbare lening draagt bij aan de verdere ontwikkeling van deze ondernemingen. “The Crowd” maakt innovatie mogelijk door laagdrempelig te investeren (vanaf 100 euro) en mogelijk aandeelhouder te worden in de onderneming”.

Wat is een achtergestelde converteerbare lening?

Het betreft een lening waarop in de eerste fase geen aflossing plaatsvindt, wel rente wordt bijgeschreven en omgezet kan worden naar certificaten van aandelen in de betreffende onderneming.

Voordelen zakenpartner/intermediair
Gezien de relatief complexe financieringsvorm is begeleiding door een professionele intermediair van groot belang en daarom ook verplicht vanuit Geldvoorelkaar.nl. Tenslotte zullen onafhankelijke intermediairs (register valuators) indien van toepassing de waardering van aandelen verzorgen.

Voor de ondernemer
De ondernemer wordt in staat gesteld om financiering aan te trekken in een fase die essentieel is voor de verdere ontwikkeling van de onderneming. In deze fase zijn immers alle liquiditeiten nodig voor het realiseren van groei of het op de markt brengen van innovatie producten of diensten. Daarnaast kan de ondernemer door middel van crowdfunding het publiek kennis laten maken met de onderneming en product/dienst. Hiermee wordt naast financiering een fanbase gecreëerd die bijdraagt aan de ontwikkeling van de onderneming. De converteerbare lening is achtergesteld aan de bank, waardoor stapeling van financiering mogelijk is.

 

Meer weten? HAVENDIJK is gespecialiseerd in bedrijfsfinancieringen: https://www.havendijk.nl/bedrijfsfinanciering-algemeen/

COPYRIGHT 2019: HAVENDIJK B.V. | WEBSITE DOOR: HEERS