Waardebepaling

Waardebepaling: u wilt een bedrijf laten waarderen

Bij de waardebepaling van uw onderneming zijn er verschillende waardebegrippen en nog meer waarderingsmethoden. Waarderingsmethodes zijn grofweg op te splitsen in twee groepen: methodes gebaseerd op het verleden van het bedrijf en methodes gebaseerd op de toekomst van het bedrijf. Afhankelijk van uw bedrijfsspecifieke situatie gebruiken we één of meer van deze waarderingsmethodes om de waarde te bepalen.

Waardebepaling: bedrijfseconomische of strategische waarde?

Onze waardebepalingen hebben meestal als doel om de bedrijfseconomische waarde vast te stellen als uitgangspunt voor te starten onderhandelingen of het beoordelen van een vraagprijs. Soms is er sprake van een andere waarde, de strategische waarde. Voor een koper kan een overname extra voordeel opleveren doordat hij bijvoorbeeld minder kosten heeft dan de verkoper (synergievoordeel) . Of de koper haalt door de overname nieuwe techniek in huis die anders onbereikbaar was. Hierdoor kan bij een strategische overname de waarde voor de koper aanmerkelijk hoger liggen dan de bedrijfseconomische waarde voor de verkoper.

Of u nu uw bedrijf wilt verkopen of een bedrijf wilt kopen, het is in beide gevallen van belang om een mogelijk hogere strategische waarde tijdig te onderkennen en te kwantificeren. Wij maken dit inzichtelijk voor u.

Waardebepaling bij conflicten, echtscheidingen of vennoten die uit elkaar gaan.

We verzorgen ook onafhankelijke waarderingen van bedrijven of bedrijfsonderdelen indien er sprake is van een conflict, echtscheiding of vennoten die uit elkaar wensen te gaan en er geen overeenstemming is over de wijze van delen en/of afrekenen. Voor welke reden dan ook kunt u contact met ons opnemen om op een juiste en professionele wijze uw onderneming te laten waarderen.

Wilt u precies weten wat onze persoonlijke en onafhankelijke aanpak bij de waardebepaling voor u kan betekenen? Bel 0183 – 63 00 05 of mail ons en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Voor de blog van drs. Martijn Boer zie: http://martijnboer.blogspot.nl/

COPYRIGHT 2015: HAVENDIJK B.V. | WEBSITE LATEN MAKEN: INTERNETBUREAU HEERS